Soms grijpt het “universum”in.

Heb jij dat ook wel eens? Je zit achter je computer en wilt een booking regelen voor een cursus. Maar er gaat telkens iets mis. Je komt er niet door of alles loopt vast. Je zit te mopperen en na de zoveelste poging geef je het maar op.
Je gaat andere dingen doen en aan het eind van de dag kijk je je mail nog even in en daar lees je een bericht van een vriendin die je attendeert op een cursus die ze wel bij jou vindt passen. Je wordt er meteen blij van en gaat het regelen. Je lacht in jezelf want “oh wat een zegen”, je hebt door de computerproblemen die ochtend de andere cursus nog niet geboekt.
Het is een simpel voorbeeld maar je kunt vast zelf ook wel zoiets bedenken waarvan je het gevoel hebt dat je wordt tegengewerkt bij iets wat je op dat moment denkt te willen. Sommigen zeggen het is toeval, anderen dat het de bedoeling moet zijn geweest .
De bedoeling waarvan? in mijn visie is het zo dat we voordat we hier op aarde kwamen al plannen hebben gemaakt voor de te leren lessen. Een soort van globaal pad dat we gaan lopen om de ervaringen op te doen die horen bij de levensles(sen) van je keuze.

Eenmaal hier weten we bewust niets meer van onze voornemens. We zullen gaandeweg ons leven moeten ontdekken waarvoor we hier gekomen zijn. Er zijn door jou een paar belangrijke gebeurtenissen ingepland die ervoor zorgen dat je zeker de kans krijgt om iets te leren. maar we hebben ook een vrije wil gekregen. Dus niet alles in je leven staat al vast. Je kunt van te voren gedacht hebben dat je genoeg moed zult hebben om bepaalde zaken aan te gaan, maar eenmaal hier blijkt de angst toch nog te groot.
Dat is niet erg. Je mag zolang als je wilt, bezig zijn met alles wat er te leren valt. Voor de meeste lessen geldt ook dat je het niet in één leven onder de knie kunt krijgen.

Om op het bovenste terug te komen, er is ook hulp. Hulp vanuit de ongeziene wereld. Voor wie hier niets mee heeft klinkt dit allemaal als zweverige onzin, maar wie de ervaring heeft gehad dat er soms iets onverklaarbaars gebeurd in je leven en voor wie open staat voor nieuwe inzichten is het waarschijnlijk wel iets om over na te denken.
Door onze vrije wil raken we soms van onze weg af. Dat is een keuze en dat staat je vrij, maar iets , hoe je het maar wilt noemen, zal toch proberen jou er aan te herinneren wat je oorspronkelijke plan was en je tekens op je pad geven. Maar ook je eigen ziel , oftewel het energetische lichaam dat eeuwig levend is zal je helpen terug te gaan naar je weg, want je ziel weet nog van je plannen.

Stel je voor dat je wilde leren voor jezelf op te komen. in vorige levens was je altijd de knecht, de ondergeschikte of de sloof en je liet het steeds weer gebeuren. In dit leven zul je zeker weer mensen tegenkomen die over je heen lopen en misbruik van je maken. Dit is de inprenting van de les. Maar door de herhaling van steeds weer hetzelfde kom je nu op een punt dat je kwaad wordt. Toch durf je no geen stappen te zetten.
Je denkt al weer; ” Laat maar”. Dan ineens stort je in. Je blijkt een flinke burn out te hebben.
Je ziel protesteert, en je geest en je lijf ook. Je baalt er in eerste instantie verschrikkelijk van dat je door bv die vreselijke dominante baas nu thuis zit. Maar het is eigenlijk een vermomde kans op verandering. Je zoekt hulp, vergaart nieuwe inzichten en omdat je je zeker niet nog een keer zo beroerd wilt voelen, heb je de motivatie gevonden om je angst voor tegengas geven te overwinnen.

Bepaalde dingen in je leven kunnen dus in eerste instantie een grote of kleine tegenslag zijn, maar later blijkt dat het juist een zegen was. En je bent misschien zonder dat je daar bij stilstaat , weer terug op je pad gezet.
Het kan ook zo zijn dat je achteraf bezien, precies op het juiste moment, de juiste persoon tegenkwam die je van richting deed veranderen. Zo kwam ik 21 jaar geleden iemand tegen die er voor heeft gezorgd dat ik mijn kantoorwerk verruilde om een begin te maken met het werk dat ik nu doe.
Ik ben benieuwd of iemand hier iets in herkent. Laat een reactie achter of stuur een berichtje via contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *