Boeken

Op een dag in 2010 bevond ik mij achter mijn computer en ik begon te schrijven over Pieter & Leon.
Nooit eerder had ik bedacht een boek te schrijven , laat staan voor kinderen en al helemaal niet over dit onderwerp.
Het was alsof het zomaar op het beeld verscheen. Ik liet het mijn goede vriendin en medium Loes van Loon lezen, want ik wist niet goed of ik er mee verder moest gaan. Zij was het die me aanmoedigde en zei dat dit boek er gewoon moest komen.
Gaandeweg ging ik er ook zelf in geloven. Halverwege kwam er een moeder van twee dochtertjes naar me toe die zei: “Mijn jongste komt met levensvragen en verteld over een vorig leven. Ik weet niet goed wat ik daar op moet zeggen”. Ik gaf haar mijn halve boek, waar verder nog niemand iets van wist en vroeg haar om het voor te lezen aan haar kinderen.
Ze waren enthousiast en vroegen wanneer de rest van het boek klaar was. Dit gaf me de moed om verder te schrijven. Er volgden nog meer proeflezertjes en het deed me veel plezier om te horen hoe makkelijk ze alles oppikten. Ze vonden veel dingen heel normaal, zelfs de stukjes waarvan ik zelf dacht dat het best moeilijk te begrijpen was.
Toen het schrijven klaar was ging ik op zoek naar een illustrator. En via een vriendin kwam Donna op mijn pad. We voelden elkaar goed aan in hoe het moest worden. Vooral van de voorkant van het boek word ik erg blij.

Al snel na dat Pieter&Leon uit kwam , ontstond het idee voor het tweede boek.
Ik wist dat ik over het zware thema, de dood moest schrijven. En ik wist ook dat ik dat niet makkelijk zou vinden. Maar ik wil heel graag  licht laten schijnen over dat waar veel mensen bang voor zijn , ondanks dat het in ieder leven voorkomt en we uiteindelijk ook zelf allemaal de aarde zullen verlaten.

Ik heb vijf jaar over het boek gedaan. Het werd een heel persoonlijk proces. Pas nadat ik aan het sterfbed van mijn moeder had gezeten , kon ik schrijven over de dood van Annejet in dit nieuwe boek “Als een vlinder weggevlogen“.
Illustratrice Lisette Torbijn kwam op mijn pad en zij heeft de tekst van prachtige sfeer beelden voorzien.
Ik ben heel blij met het resultaat van tekst en beeld en ik denk oprecht dat het gelukt is om licht in de duisternis te brengen.

Meer info over de verkoop en inhoud is te vinden op de pagina’s onder het kopje “boeken”, bestellen kan via deze link.
Ik hoop dat er veel mensen en kinderen iets aan mijn boeken zullen hebben.

Karin Spijkerman
Karin Spijkerman.