Kundalini energie 2

Voor het lezen van deze column, moet je eerst kundalini 1 hebben gelezen.
Ik ga zo de symptomen van losgekomen kundalini energie beschrijven, maar daar wil ik bij  aantekenen , dat wanneer je bepaalde symptomen herkent en er last van hebt, je eerst een arts zou moeten bezoeken om te kijken of de oorzaak niet door iets anders wordt veroorzaakt. Plotselinge extreme warmte in het lijf kan ook gewoon de overgang met opvliegers zijn.
Symptomen:
Lichamelijk:
x Onwillekeurige bewegingen . Trillen van of schokken van ledematen of ontladingen, schokken in de ruggengraat.
x Extreme hitte of kou in een omgeving van normale kamertemperatuur.
x Erge jeuk
x Pijn in armen, benen , hart of hoofd.
x Een druk in , op of om het hoofd.
x Tijdelijke verlammingsverschijnselen van armen of benen.
x Rode of pijnlijke ogen.
x Versnelde hartslag in rust.
x Trillingenen het lichaam of energiestoringen door het hele lichaam of ruggengraat.

Psychisch:
x Veel verdriet en huilen
x Woede aanvallen
x Snelle gedachten
x Heel veel energie of juist doodmoe zijn.
x Depressies, angsten
x Grote droomactiviteit
x Vergeetachtigheid.
x (tijdelijk) helderhorendheid of helderziendheid.
x Hoge geluiden in je hoofd.

Zoals ik in de eerste column al schreef, kan het zijn dat bij een plotseling ontwaakte energie de symptomen psychisch zo erg zijn dat men , of de omgeving, denkt dat je gek bent geworden. In het ergste geval wordt iemand opgenomen en krijgt hij een onterecht stempel van een of andere stoornis.
Je moet maar geluk hebben om een psychiater te ontmoeten die bekend is met de kundalini energie. Ik heb 1 cliĆ«nt gekregen na doorverwijzing van zo’n psychiater. Iemand die verder kijkt dan de DSM4, het handboek voor de psychopatholgie.
Het komt er dus op aan om mensen bekend te maken met het fenomeen kundalini energie. Al begrijp ik dat dat niet zomaar zal gaan. Voor velen is dit nieuw en klinkt het behoorlijk zweverig. Had je mij dit een paar jaar geleden verteld dan had ik t zo van tafel geveegd, want ja, wel een beetje nuchter blijven he?
Inmiddels ben ik blij met alle informatie die ik erover kan vinden want het verklaart veel van mijn rare klachten die ik maar allemaal op stress en de overgang gooide. Al moet ik zeggen dat een deel van de klachten ook hierdoor veroorzaakt werden en de klachten soms ook verergerden.
Nu is het zo dat ik door de opleiding die ik deed en mijn levensvisie , me al heel lang bezig houdt met bewustwording. Daardoor verloopt t proces geleidelijk en werd ik dus niet gek.
Het is dan ook van groot belang dat mensen die in een versneld proces terecht zijn gekomen daar hulp voor zoeken. Zodat ze begrijpen wat hen overkomt.
In het kort zijn de volgende punten dan belangrijk om aan te werken:
x Acceptatie. Accepteren dat het een doel heeft, een transformatieproces, en dat je daar uiteindelijk beter uit komt. Met meer innerlijke rust en       eigenwaarde. Weten wie je bent en daardoor ook zaken beter bij anderen kunt laten die niet jouw verantwoordelijkheid zijn.
x Vertrouwen. Erop leren vertrouwen dat je hier door heen kunt komen en dat er altijd hulp is als je goed zoekt en dat er ook is er altijd hulp van “boven” is .
x Aanpassen. Als je lichaam aangeeft erg moe te zijn, neem dan rust. Heb je juist teveel energie, ga wandelen, fietsen enz. Met andere woorden;
luister naar je lichaam.
x Aarden. Een energetisch therapeut kan je daarbij helpen door je oefeningen te geven of door te magnetiseren de energie ontladen. Verder helpt het om in de natuur te zijn en de dingen die je doet met aandacht (mindfulness) te doen.
x Bewustwording. Een therapeut die met het onbewuste werkt kan je helpen om oude pijn bewust te maken of als t al bewust is door de energie,
het te verwerken. Je inzicht geven en helpen om die inzichten te integreren in je leven.
Tot slot wil ik zeggen, dat iedereen die al bezig is met bewustwording en zelf kennis, waarschijnlijk wel een of twee symptomen zal herkennen. Maar als je daar verder weinig hinder van ondervindt, zit je op de goede weg. Dan verloopt je proces in het juiste tempo.

Ik begrijp dat dit een onderwerp is dat niet iedereen aanspreekt. Heb je beide columns wel gelezen maar vind je het niks, vreemd of zweverig? Gooi het over je schouder. Herken jij jezelf hierin en heb je hulp nodig? Zoek iemand die hier mee bekend is en die je durft te vertrouwen.
Herken je hier iemand anders in? Stuur dan alsjeblieft de link van mijn site door.
Heb je vragen? mail me via contact op deze site en ik zal ik kijken of ik er een antwoord op heb.

!! Mensen die advies willen of hulp vanwege de kundalini energie , verzoek ik om een afspraak te maken i.p.v mij te bellen om advies. Deze columns roepen veel reactie op en ik word overstelpt met telefoontjes en mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *