kundalini energie 1

In het afgelopen jaar kreeg ik ineens cliënten op mijn pad waarbij het “kanaal” plotseling geopend werd. Simplistisch voorgesteld is het kanaal een voor het oog onzichtbare energetische buis die van je kruin naar je stuitje loopt. Hierdoor beweegt onze levensenergie. Die energie loopt als het ware door 7 tandwielen die men chakra’s noemt. Energiewielen dus. De energie van elk chakra hoort bij een deel van het lichaam(fysiek) en bij een psychisch onderdeel. Op internet is kun je heel veel informatie vinden over de chakra’s en ik wijdt daar nu niet te lang over uit.
Nu is het zo dat wanneer een mens een probleem heeft op een bepaald gebied, het chakra niet meer optimaal werkt. Je spreekt dan van een blokkade.
En als 1 tandwieltje niet goed draait, heeft dat natuurlijk effect op de andere. Wordt een blokkade opgelost, omdat het probleem weg is of verwerkt , dan draai het wiel ook weer naar behoren.
Nu is het zo dat er in ieder van ons in het onderste deel van het kanaal een latent aanwezige vorm van subtiele energie is. Deze energie sluimert tot hij eventueel wordt opgewekt. Hij sluimert omdat hij, eenmaal in beweging een grote kracht kan veroorzaken. Mijn persoonlijke mening daarover is dat een mens die energie pas goed kan gaan gebruiken als hij enig begrip heeft van bewustwording. Dus weet dat hij hier op aarde iets komt leren en dat emoties en lichamelijke signalen hem helpen om helder te krijgen waarom bepaalde mensen en situaties hem zo raken. Iemand die al lang bezig is om zelfkennis te vergaren en problemen eerder als een kans ziet , zal uiteindelijk geleidelijk die kundalini energie gaan opwekken.
Het is alleen wel fijn als je weet dat dit bestaat. Helaas wist ik zelf tot voor kort niets van kundalini, maar ik had wel de bijbehorende symptomen.
Als je die kent ga je niet meer in het verzet tegen je lichamelijke en geestelijke ,soms vreemde klachten. De  energie heeft als doel om je chakra’s te reinigen van blokkades. maar zoals gezegd zijn die veroorzaakt door pijn . Zet je bij wijze van spreken de wasmachine aan dan spoelt het vuil uit de stof en in eerste instantie is het spoelwater vies. Na flink spoelen en centrifugeren is het water  en de stof tenslotte weer schoon. Zo is het ook met de blokkade. Spoel hem schoon en het vuil komt los. Oftewel ,de oude emoties en herinneringen komen ook los. Als je daar doorheen durft te gaan, het onder ogen durft te zien dan is het nog steeds naar, maar het proces zal veel sneller verlopen dan wanneer je in het verzet gaat en de emoties wilt onderdrukken of er voor wilt vluchten. De energie werkt van onder naar boven. Dat is logisch omdat in het wortel chakra, (onderste) het gebied van de veiligheid ligt.  En heel veel mensen hebben daar al meteen de problemen zitten. Geen ouder is perfect en daardoor heeft elk kind zich in zijn jonge jaren in meer of mindere mate onveilig gevoeld. Hoe meer geborgenheid en liefde , hoe veiliger het kind zich voelde en het is daardoor ook in het latere leven weerbaarder . Het wortel chakra wordt daarom als eerste gereinigd en daarna volgen de andere.
Je begrijpt dat wanneer de kundalini energie plotseling  en met kracht wordt opgewekt er een storm door je lichaam en geest raast.
Hoe kan dit spontaan gebeuren?
Het kan gebeuren dmv een trauma als : groot verlies, overlijden van een dierbare, een ernstige ziekte of bijna doodervaring. Vaak zijn deze mensen al eerder begonnen met yoga, meditatie of soft-drugs, zonder verder actief met hun geestelijk welzijn bezig te zijn geweest. Yoga is op zich natuurlijk heerlijk voor lichaam en geest maar kan ook dingen losmaken waar je misschien geen raad mee weet.
Als je de bovenste chakra’s openmaakt door  yoga ,meditatie enz. maar  niet goed geaard bent , onveilig in jezelf, dan is het dus mogelijk dat de kundalini energie die na een trauma vrijkomt meteen door raast naar boven waar het open is.
En dat is een hele nare ervaring. alle symptomen zijn veel erger dan in een langzaam proces van vrijkomen. Zo erg , dat je denkt gek te worden.
In kundalini 2, vlg column zal ik de symptomen beschrijven en enkele adviezen die je misschien kunnen helpen als jou dit is overkomen of voor iemand die je in dit verhaal herkent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *