Jeugdtherapie

De eerste opleiding die ik deed na de mavo ,was kinder en jeugdverzorging.
Ik wilde graag iets met kinderen doen. Maar na een lange weg kwam ik op de plek waar ik nu ben en in eerste instantie was mijn werk als therapeut bedoeld om volwassen te helpen op hun weg naar bewustwording.

Maar er gebeuren altijd dingen in je leven die gewoon zo moeten zijn en zo kwam er op een dag een moeder vragen of ik haar kind wilde helpen. Een paar jaar lang behandelde ik zo nu en dan kinderen. Het had ook resultaat maar ergens voelde iets niet goed. Het werd voor mij steeds duidelijker dat de problematiek van kinderen veelal verband houdt met de wisselwerking en patronen in het gezin. Het was fijn om een aantal keren met het kind en de ouders tegelijk te kunnen werken en gaf een groter resultaat.
Op dit moment is het zo dat ik heb besloten om geen individuele kindertherapie meer te geven aan kinderen jonger dan 12 jaar.Enkel nog in gezinsverband.
Jong volwassenen komen nu steeds vaker in mijn praktijk en daarword ik blij van. De therapie voor jongeren is in de meeste opzichten hetzelfde als die voor volwassenen.
Hoe jonger hoe minder je patronen zijn ingesleten en hoe flexibeler je nog bent.
Ik ga er van uit dat iedereen hier is om een bepaalde levensles onder de knie te krijgen en dat betekent dat je er ervaring op moet doen in situaties die met jouw les te maken hebben.
Is jouw les bv om te leren dat je er mag zijn , van waarde bent ,ook al denk en voel jij je anders dan de mensen in je omgeving, dan zal je in je jonge jaren juist in situaties terechtkomen waarin jij je anders en onbegrepen voelt. Het is dan de bedoeling dat je uiteindelijk genoeg eigenwaarde opbouwt om jezelf te accepteren zoals je bent en dan verandert de wereld om je heen ook en kom je bv gelijkgestemden tegen. Hoe jonger je leert om naar jezelf te kijken en om in je problemen ook een uitdaging te zien , hoe makkelijker je met alles mee kunt bewegen dat op je pad komt.
Jeugdtherapie gaat over vragen als : Wie ben ik, wat wil ik en wat blokkeert me.

De consulten kunnen kort zijn(ongeveer drie kwartier) of lang(ongeveer anderhalf uur) Het kan per keer verschillen , afhankelijk van wat er aan bod komt. De frequentie verschilt ook per persoon. Het kan na vier behandelingen klaar zijn, maar bij ingewikkelder problematiek ook tien keer worden. Net als bij volwassen is het goed om eerst een kosteloos informatief gesprek aan te vragen om te kijken of het klikt tussen ons en of deze vorm van therapie hen aanspreekt. De therapie komt  in grote lijnen neer op die van de volwassene.