Jeugdtherapie

De eerste opleiding die ik deed na de mavo ,was kinder en jeugdverzorging.
Ik wilde graag iets met kinderen doen. Maar na een lange weg kwam ik op de plek waar ik nu ben en in eerste instantie was mijn werk als therapeut bedoeld om volwassen te helpen op hun weg naar bewustwording.

Maar er gebeuren altijd dingen in je leven die gewoon zo moeten zijn en zo kwam er op een dag een moeder vragen of ik haar kind wilde helpen. Een paar jaar lang behandelde ik zo nu en dan kinderen. Het had ook resultaat maar ergens voelde iets niet goed. Het werd voor mij steeds duidelijker dat de problematiek van kinderen veelal verband houdt met de wisselwerkong en patronen in het gezin. Het was fijn om een aantal keren met het kind en de ouders tegelijk te kunnen werken en gaf een groter resultaat.
Op dit moment is het zo dat ik heb besloten om geen individuele kindertherapie meer te geven aan kinderen jonger dan 12 jaar.Enkel nog in gezinsverband.
Dat dit besluit onbewust al bezig was zich te vormen blijkt uit het feit dat er de laatste tijd geen aanmeldingen meer komen voor deze leeftijd en dat er zich vervolgens jongeren aandienden tussen de 12 en 20jaar.
Het werken met deze jongeren die zijn vastgelopen geeft me energie. Ik voel een connectie met deze leeftijd. (mijn eigen kinderen zijn nu 23-26 en 29jaar)
Hun patronen zijn nog niet erg ingesleten en dus makkelijker te veranderen dan bij volwassenen die zich al volledig geiidentifeerd hebben met hun zelfbeeld. Ze staan ook voor veel dingen open , kunnen al veel beter verwoorden wat ze denken en voelen dan jonge kinderen en willen graag meer weten over zingeving. Ze zoeken naar antwoorden op vragen als: Waarom zijn we hier op aarde en wat kan mijn bijdrage aan de wereld zijn.
De consulten kunnen kort zijn(ongeveer drie kwartier) of lang(ongeveer anderhalf uur) Het kan per keer verschillen , afhankelijk van wat er aan bod komt en de spraakzaamheid van de client. De frequentie verschilt ook per persoon. Het kan na vier behandelingen klaar zijn, maar bij ingewikkelder problematiek ook tien keer worden. Net als bij volwassen is het goed om eerst een kosteloos informatief gesprek aan te vragen om te kijken of het klikt tussen ons en of deze vorm van therapie hen aanspreekt. De therapie komt  in grote lijnen neer op die van de volwassene.